Marketing assistentie

Al eens aan externe marketing assistentie gedacht?

Maar al te vaak stellen ondernemers hun marketing plannen uit omwille van tijdsgebrek. Wie gaat al die offertes opvragen en vergelijken? Leveranciers aanporren als de deadline nadert, kost natuurlijk ook hopen tijd. En dan hebben we het nog niet over al die kopzorgen gehad die complexe projecten met zich meebrengen.

Vooral voor drukbezette ondernemers is externe marketing assistentie een interessante zaak. Door de marketing gerelateerde projectopvolging aan een freelance marketeer  zoals Marketing Link uit te besteden, spaart u immers hopen tijd. Die tijd kan u besteden aan de verdere uitbouw van uw onderneming. Win, win dus.

Ieder zijn vak.
Plannen, delegeren en coördineren is de specialiteit van Marketing Link.
Zo vormt Marketing Link de schakel tussen uw interne marketingafdeling, diverse professionals en uw toekomstige klant. 

Freelance marketing assistentie per uur/per dag/per project/ …?

Marketing Link is het klankbord en de proactieve partner die u bij uw marketingbeslissingen adviseert, maar ook de freelance marketeer die deze plannen voor u in de praktijk kan vertalen.

Dankzij jarenlange ervaring weet Marketing Link perfect wat en wie u allemaal nodig heeft om uw marketing concept te verwezenlijken. Kostprijsberekening, externe partners briefen en hun werkzaamheden opvolgen… U kan de volledige project coördinatie aan een specialist met kennis van zaken toevertrouwen!

Gaat u zelf op zoek naar specialisten of liever niet?

Marketing Link beschikt over een uitgebreid netwerk van marketing professionals met elk hun eigen specialisatie. Webdesigners, grafisch ontwerpers, SEO copywriters,… voor elke specifieke discipline heeft Marketing Link al iemand in gedachten. Al is ook een samenwerking met uw vertrouwde reclamebureau en vaste partners perfect mogelijk.

Waarvoor kan u freelance marketing assistentie gebruiken ?

Offline marketing oplossingen

Eerst wordt gestart met een analyse van uw huidige huisstijl. Is die voldoende duidelijk, aantrekkelijk en universeel en wordt die ook consequent toegepast?

Voor het opfrissen van een bestaande huisstijl of het ontwerpen van een nieuwe, krijgt u eerst wat advies over kleur- en vormgebruik. Ook die geven namelijk onbewust een boodschap mee.

Nadien brengt marketing coördinator Marketing Link u in contact met een graficus waarna het hele vormgevingstraject van A tot Z voor u opgevolgd wordt.

Visitekaartjes nodig die perfect aansluiten bij uw huisstijl en branding? Een bedrijfsbrochure laten maken en die laten bussen? Of een kerstkaart die net iets meer opvalt dan alle andere?

Voor alle types drukwerk en belettering (gevelreclame, wagenbelettering, relatiegeschenken,…) werkt Marketing Link een actieplan uit waarvoor ook de uitvoer wordt opgevolgd.

Nog geen eigen product- of sfeerfoto’s en geen zin om te algemene stockbeelden te gebruiken? Marketing Link organiseert een fotoshoot of bedrijfsreportage in een studio of in uw bedrijf. Er is ook on set permanentie om de hele shoot in goede banen te leiden.

Achteraf de beelden laten bewerken, détoureren en de juiste beelden uitkiezen voor uw verschillende media? Ook daarvoor kan u op uw externe marketing begeleiding rekenen.

Alles wat met beursvoorbereidingen komt kijken, kan u aan marketingadviseur Marketing Link overlaten. Er wordt een kristalhelder plan met to do’s en deadlines opgesteld, de juiste leveranciers worden gecontacteerd en er wordt over gewaakt dat iedereen de planning strikt volgt.

 • ontwerpen van gebruiksvriendelijke en opvallende beursstanden
 • uitdenken van lead generation acties en gadgets laten bedrukken
 • vermelding van beursdeelname op eigen en externe media kanalen
 • direct en e-mail campagnes naar bestaande en potentiële klanten
 • administratieve verwerking van de verzamelde prospectgegevens
 • voorzien van klantvriendelijke hosts, promoteams of bediening
 • enz…

Ook de organisatie van diverse types events en excursies kan u uit handen geven. Dat omvat niet enkel praktische zaken zoals muziek, catering en uitnodigingen, maar ook de globale marketing om het event aan te kondigen en uw gasten te teasen. Er wordt ook aan bedankingen en eventuele after-movies gedacht om de herinnering aan uw event nog lange tijd levendig te houden.

Voor alles wat met marketing en publiciteit te maken heeft, kan u in principe Marketing Link inschakelen. Van het zoeken van de juiste partners, het opstellen van briefings, planningen en to do lijstjes en de opvolging van alle werkzaamheden en budgetten. Vertel gerust even voor welke marketing uitdagingen u een helpende hand kan gebruiken

Digitale marketingoplossingen

Marketing Link overloopt met u hoe de nieuwe website of web shop er moet gaan uitzien en welke functionaliteiten die moet hebben.

Vervolgens wordt een overzichtelijke briefing uitgewerkt voor uw vertrouwde partners of voor webdesigners, vertalers, SEO copywriters,…uit het Marketing Link netwerk. De verschillende offertes worden in 1 globaal prijskaartje gebundeld zodat u perfect weet waar u aan toe bent.

Keurt u deze offerte goed, dan wordt een duidelijke timing vooropgesteld voor de verschillende projectpartners. De werkzaamheden worden op de voet opgevolgd en bijgestuurd waar nodig om een vlotte en zorgeloze oplevering te garanderen.

Ook voor het onderhoud achteraf kan u op Marketing Link blijven rekenen. Regelmatig nieuwe blogberichten publiceren, de SEO prestaties opvolgen, online adverteren,… ook deze recurrente taken kan u aan uw externe marketing coördinator overlaten.

De commerciële impact van een prachtige website is haast verwaarloosbaar als die niet gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Om voldoende bezoekers naar uw website of web shop te lokken zodat uw webstek ook reële conversie oplevert, moet die geoptimaliseerd worden voor zoekmachines via SEO of SEA.

Het aansturen van een dergelijke website optimalisatie via SEO copywriting, technische SEO optimalisatie en het opzetten en beheren van SEA campagnes kan u eveneens aan Marketing Link toevertrouwen.

Regelmatig een nieuw SEO geoptimaliseerd blogbericht publiceren, nieuwe artikelen aan de web shop toevoegen en de tussentijdse SEO prestaties en Google Analytics resultaten opvolgen… Alles wat met het onderhoud en beheer van websites en web shops te maken heeft, kan Marketing Link voor u organiseren.

Een bedrijfspagina op Facebook aanmaken en beheren, regelmatig nieuwe updates op uw Linked-in pagina plaatsen en adverteren via sociale media kan u ook aan de Marketing Link specialisten toevertrouwen.

Verzamelt u al contactgegevens van potentiële klanten via uw website en zo ja, wat doet u daar dan mee? Marketing Link kan u heel wat over online lead generation en lead nurturing vertellen. Ook het aanmaken van nieuwsbrief templates, gecontroleerde verzendmethodes en nieuwsbrief copy kan geregeld worden.

Marketing coördinator Marketing Link heeft heel wat ervaring met digitale marketing en vooral met het uitwerken van doeltreffende online marketingstrategieën. Aarzel dus zeker niet om ook voor andere online marketing uitdagingen contact op te nemen.

Waarom externe marketing assistentie op zijn minst het overwegen waard is?

 • U verliest geen onnodige tijd meer aan projectopvolging. Zo kan u uw tijd besteden aan uw core-business.
 • U beschikt altijd over up-to-date kennis en expertise. Marketing Link volgt trends en evoluties op de voet.
 • Geen verplichtingen of lange termijn contracten, maar assistentie op afroep wanneer u die nodig heeft.
 • Freelance marketing assistance kan voordeliger zijn dan een fulltime marketing assistent aanwerven.
 • De kijk van een onpartijdige buitenstaander en eerlijke feedback levert vaak verrassende inzichten op.
 • Soms een voordeligere totale kost bij gecentraliseerde projectopvolging dan bij gefaseerde implementaties.

Of externe marketing assistentie ook voor u interessant is?

Waarom niet even afspreken om te ontdekken wat Marketing Link eventueel voor u kan betekenen? U heeft niets te verliezen en heel wat te winnen, want zo’n kennismaking is geheel vrijblijvend.
WANNEER SPREKEN WE AF?