Freelance marketing in vraag en antwoord

Enkele praktische antwoorden op een rijtje

Natuurlijk heeft u nog enkele vragen. U huurt immers niet elke dag een freelance marketeer in. Wat u precies van Marketing Link kan verwachten, aan welke prijzen en hoe alles administratief geregeld wordt… Dat vindt u allemaal op deze overzichtelijke FAQ-pagina. Duidelijkheid en transparantie, dit mag u van Marketing Link verwachten !

Waarom Marketing Link inhuren?

Marketing Link is gespecialiseerd in marketing advies én de coördinatie van de praktische uitwerking ervan. Net daar zit de meerwaarde. U ontvangt geen louter theoretische of abstracte adviezen zoals bij vele marketing consultants. Wel praktijkgerichte tips en haalbare planningen die snel en efficiënt gerealiseerd kunnen worden. Marketing adviezen worden bovendien altijd geformuleerd vanuit een focus op maximale ROI en minimale kosten.

Of u beroep doet op freelance marketing diensten via Markting Link voor marketing advies, marketing coördinatie of beide? De keuze is aan u.

Voor bijna alles wat met publiciteit en reclame te maken heeft, kan u op Marketing Link vertrouwen. Zowel met offline als met online marketing heeft Marketing Link de nodige ervaring.

Een multidisciplinaire expertise dus, maar wel een met een permanente focus op het geheel. Doeltreffende marketing vereist immers publiciteit voeren via verschillende kanalen en permanent opvallen, maar ook communiceren via een consequente en herkenbare stijl. Elke eenmalige of recurrente deelopdracht wordt daarom afgetoetst aan de globale marketing strategie, doelstellingen en huisstijl.

Conceptueel marketing advies

 • huidige branding en merkperceptie evalueren
 • diepgaande en onpartijdige marketing analyse
 • volledig nieuwe marketing strategie uitdenken
 • marketingplannen voor startende ondernemers

Specifiek marketing advies

 • brainstorm sessies en uitwerken offerte briefings
 • opstellen draaiboek, planningen en to do lijstjes
 • kostprijsberekening en optimalisatie suggesties
 • overzicht aandachtspunten, suggesties en tips

Freelance marketing begeleiding

 • contact met specialisten en opvragen offertes
 • berekening projectprijzen en marketing budget
 • coördinatie freelancers en supervisie prestaties
 • aanspreekpunt voor alle ingeschakelde partners
 • opvolgen deadlines, budgetten en administratie
 • evaluatie na oplevering, analyse kosten en ROI

Voor elk type bedrijf van starter en kmo tot multinational en voor quasi elk project (logo ontwerp, beursdeelnames organiseren, website bouwen, web shop optimalisatie, enz…).

Freelance marketing begeleiding omvat vooral coördinatie en supervisie. U kan Marketing Link gerust omschrijven als de dirigent die een orkest aanstuurt. Van het uitwerken van een gebalanceerd muzikale programma, tot en met het aansturen en begeesteren van de verschillende orkestleden, het zijn allemaal taken voor de superviserende dirigent. Het succes van het optreden hangt trouwens toch in grote mate af van duidelijke partituren, precieze timing en het aanstekelijke enthousiasme van de dirigent zelf?

Marketing Link beschikt over een breed netwerk aan gespecialiseerde marketing professionals met elk hun eigen expertise. Die worden ingezet voor verschillende deelopdrachten en vervolgens door 1 enkel aanspreekpunt aangestuurd. Die gecentraliseerde coördinatie maakt kostenoptimalisatie, ontzorging en tijdswinst mogelijk.

Kortom, Marketing Link is niet de freelance marketing assistent die alle taken zelf gaat uitvoeren, wel de marketeer die de juiste professionals samen brengt, coördineert en enthousiasmeert voor uw project. De volledige projectcoördinatie en alles wat daarbij komt kijken, kan u aan Marketing Link overlaten, wat u ongetwijfeld kosten, tijd en zorgen bespaart.

Marketing Link is geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor de steunmaatregel KMO-portefeuille en dit voor de pijler Advies. Het erkenningsnummer is DV.A220041.
Dit betekent dat u een senior marketeer met ervaring kan inschakelen aan de prijs van een junior marketeer. Mooi meegenomen, niet ?

Wie zijn de klanten en wat is het werkterrein van Marketing Link?

Vooral kmo’s doen beroep op freelance marketing adviseur Marketing Link.

(Startende) kmo’s kiezen vooral voor totaaloplossingen waarbij marketing advies en begeleiding gecombineerd worden. Middelgrote ondernemingen schakelen Marketing Link vooral in voor deelopdrachten op afroep, maar ook het omgekeerde is perfect mogelijk.

Freelance marketeer Françoise Cornette heeft ervaring opgedaan in vast dienstverband én als freelance marketeer bij bedrijven van verschillende grootordes. Ze kan zich bijgevolg perfect inleven in de noden en verwachtingen van elk type bedrijf. Marketing Link volgt bovendien de trends en evoluties van verschillende marketing subdomeinen op de voet, wat een multidisciplinaire kijk verzekert. De diensten worden verder flexibel, modulair en steeds op maat geleverd.

Marketing Link is gevestigd in Ronse, in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Françoise Cornette van Marketing Linkt biedt vooral freelance marketing begeleiding en advies aan  in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Henegouwen, maar ook op andere locaties kan een kennismakend gesprek doorgaan. Vanuit Ronse verplaatst Françoise zich met plezier naar de locatie van uw voorkeur. Het eerste contact blijft bovendien gratis, ongeacht de afstand.

Niet alleen Vlaanderen trouwens, maar ook Wallonië is voor Françoise bekend terrein. Ze is gehuwd met een franstalige en is daardoor goed tweetalig. Uw marketing medewerkers en partners aansturen in het Frans vormt dus ook geen probleem!

Voor de feitelijke samenwerking kan zowel marketing coördinatie vanop afstand worden toegepast via alle moderne technologieën of permanentie in uw bedrijf. De keuze is aan u.

Freelance marketing specialiste Françoise Cornette weet waarover ze spreekt. Meer dan 25 jaar relevante werkervaring en permanente bijscholingen houden haar kennisniveau op het hoogst mogelijke niveau.

Bovendien wordt Françoise omringd door een netwerk aan gespecialiseerde marketing experten (grafisch ontwerpers, webdesigners, SEO en SEA specialisten, enz…) die bij elk project proactief bijkomende adviezen formuleren.

Hoe ver de kennis reikt kan u persoonlijk aftoetsen tijdens een persoonlijke kennismaking. Of werpt u liever een blik op enkele van haar publicaties? In de white papers en blog artikelen ontdekt u meteen welke marketing topics ze in het bijzonder volgt.

Wat zijn de tarieven bij Marketing Link?

Tarieven worden steeds berekend in functie van het type opdracht, de moeilijkheidsgraad, de duurtijd van het project en de periodiciteit. Marketing Link maakt dus steeds een prijsofferte op maat.Ook forfaitaire projectoffertes zijn echter mogelijk. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Een freelance marketeer inhuren is doorgaans aanzienlijk voordeliger dan een fulltime marketing manager aanwerven. Bekijkt u gerust even ons rekenvoorbeeld en ontdek hoeveel u kan besparen door externe marketing experten in te schakelen.

Freelance marketeers bieden trouwens ook nog andere financiële en fiscale voordelen:

 • geen verhoogde head count in uw balans, want rechtstreeks in kosten te boeken
 • geen risico’s met langetermijncontracten, wel assistentie op afroep wanneer u die nodig heeft
 • geen verdoken personeelskosten door extralegale voordelen, commissies of ziekte
 • geen bijkomende kosten voor personeelsopleiding, wel altijd up-to-date expertise ter beschikking

Hoe betaalbaar en kostenbesparend freelance marketing bij Marketing Link voor u kan zijn? Een vrijblijvende kennismaking inplannen volstaat om een gratis en maatwerk prijsofferte te ontvangen.

Enkel effectief gepresteerde uren worden gefactureerd, tenzij u voor een forfaitair projecttarief gekozen heeft.

Ingewikkelde contracten en opeenvolgende voorschotbetalingen worden zo veel mogelijk vermeden. Marketing Link werkt liever op basis van wederzijds vertrouwen en respect.

Bij een eenmalige opdracht worden de prestaties vlak na de oplevering gefactureerd. Bij langetermijnsamenwerkingen worden de prestaties maandelijks afgerekend en voorzien van een gedetailleerde activiteitenrapportering.

Marketing Link hecht veel belang aan persoonlijk contact en open communicatie. Daarom begint elke samenwerking, ongeacht de grootorde, met een persoonlijke kennismaking.

Tijdens dat eerste gesprek wordt nagegaan of het klikt, welke marketing projecten u zoal in gedachten heeft en wat Marketing Link daarvoor kan betekenen. Vooral uw huidige uitdagingen en doelstellingen worden in detail besproken. Het kennismakingsgesprek kan daardoor tot 1,5 u in beslag nemen.

Een intake gesprek is altijd gratis en volstrekt vrijblijvend. U heeft dus niets te verliezen door zo’n introductiegesprek aan te vragen.

Een andere vraag ?
Neem gerust even contact op. Geen vraag is te gek en alles is bespreekbaar !
STUUR EEN BERICHT