Freelance marketing in vraag en antwoord

Enkele praktische antwoorden op een rijtje

Natuurlijk heeft u nog enkele vragen. U huurt immers niet elke dag een freelance marketeer in. Wat u precies van Marketing Link kan verwachten, aan welke prijzen en hoe alles administratief geregeld wordt ? Dat vindt u allemaal op deze overzichtelijke FAQ-pagina. Duidelijkheid en transparantie, dit mag u van Marketing Link verwachten !

Waarom Marketing Link inhuren?

Marketing Link is gespecialiseerd in praktijkgericht, haalbaar en direct uitvoer marketingadvies. De meerwaarde ligt in de combinatie van zowel marketingadvies als de hands-on coördinatie van de praktische uitvoering. Verwacht geen louter theoretische of abstracte adviezen zoals bij veel marketingconsultants, maar ontvang concrete tips en haalbare planningen die snel en efficiënt gerealiseerd kunnen worden. De marketing adviezen worden bovendien altijd geformuleerd vanuit een focus op maximale ROI en minimale kosten.

Of u nu kiest voor marketingadvies, marketingcoördinatie of een combinatie van beide? Bij Marketing Link staat de praktische uitvoerbaarheid centraal.

Voor Marketing Link is marketing eerst ‘denken’ en dan ‘doen’. Marketing Link start altijd met een beknopte marketinganalyse. Dit is noodzakelijk om het bedrijf te begrijpen en ervoor te zorgen dat de doelstellingen helder zijn. Deze analyse onthult vaak pijnpunten waabij de strategie mogelijk moet worden aangepast aan de behoeften van de kopers van vandaag.

Marketing Link formuleert waardevolle aanbevelingen om de marketingdoelstellingen (strategie) te bereiken en suggesties voor de optimalisatie van de huidige marketinginspanningen, zowel  offline als online. Een actieplan wordt hierbij ook uitgewerkt.

Een multidisciplinaire expertise met een permanente focus op het geheel. Elke eenmalige of recurrente deelopdracht wordt daarom afgetoetst aan de globale marketingstrategie, doelstellingen en huisstijl.

Conceptueel marketing advies

- huidige branding en merkperceptie evalueren
- diepgaande en onpartijdige marketinganalyse
- volledig nieuwe marketingstrategie uitdenken
- …

Specifiek marketing advies

- brainstormsessies 
- opstellen draaiboek, actieplanningen en to do lijsten
- kostprijsberekeningen en optimalisatie suggesties
- …

De dienstverlening omvat marketinganalyse, online marketing en marketingmanagement. Beschouw Marketing Link als de dirigent van uw marketingorkest, lees marketingstrategie, gespecialiseerd in het deskundig aansturen van gespecialiseerde marketingprofessionals.

Marketing Link beschikt over een uitgebreid netwerk van experts die ingezet worden voor diverse taken en die allemaal aangestuurd worden door één centraal aanspreekpunt, Françoise Cornette. Deze gecentraliseerde projectcoördinatie zorgt voor kostenoptimalisatie, ontzorging en tijdsbesparing.

Marketing Link is geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor de steunmaatregel KMO-portefeuille en dit voor de pijler Advies. Het erkenningsnummer is DV.A220041.
Dit betekent dat u een senior marketeer met ervaring kan inschakelen aan de prijs van een junior marketeer. Mooi meegenomen, niet ?

Wie zijn de klanten en wat is het werkterrein van Marketing Link?

Vooral kmo’s doen beroep op freelance marketing adviseur Marketing Link.

Kleine kmo’s kiezen vooral voor totaaloplossingen waarbij marketingadvies en begeleiding gecombineerd worden. Middelgrote ondernemingen schakelen Marketing Link vooral in voor deelopdrachten op afroep, maar ook het omgekeerde is perfect mogelijk.

Freelance marketeer Françoise Cornette heeft ervaring opgedaan in vast dienstverband én als freelance marketeer bij bedrijven van verschillende grootordes. Ze kan zich bijgevolg perfect inleven in de noden en verwachtingen van elk type bedrijf. Marketing Link volgt bovendien de trends en evoluties in diverse marketingdomeinen op de voet op, wat een multidisciplinaire kijk verzekert. De diensten worden verder flexibel, modulair en steeds op maat geleverd.

Marketing Link, gevestigd in Ronse in het hart van de Vlaamse Ardennen,  biedt vooral freelance marketingbegeleiding en advies in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Henegouwen. Een kennismakend gesprek kan ook op andere locaties doorgaan, waarbij Françoise Cornette  op uw voorkeurlocatie afspreekt. Het eerste contact is altijd gratis.

Françoise is niet alleen bekend in Vlaanderen, maar ook in Wallonië. Haar tweetaligheid maakt het mogelijk om uw marketingmedewerkers en partners in het Frans aan te sturen zonder enig probleem.

Voor de feitelijke samenwerking kan zowel marketingcoördinatie vanop afstand worden toegepast via alle moderne technologieën of permanentie in uw bedrijf. De keuze is aan u.

Marketing Link is een marketingbureau in Ronse waarvan Françoise Cornette zaakvoerster is. Met meer dan 25 jaar relevante werkervaring en permanente bijscholingen die haar kennisniveau hoog houden,  weet Françoise waarover ze spreekt.

Françoise wordt ondersteund door een netwerk van gespecialiseerde marketingexperts (grafisch ontwerpers, webdesigners, SEO en SEA specialisten, copywriters, fotografen, enz…) die bij elk project proactief aanvullend advies bieden.

Hoe ver de kennis reikt kan u persoonlijk aftoetsen tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Wat zijn de tarieven bij Marketing Link?

Prijsoffertes zijn steeds op maat afhankelijk van het type opdracht, de moeilijkheidsgraad, de projecttijd en de periodiciteit. Ook forfaitaire projectoffertes zijn mogelijk zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Een freelance marketeer inhuren is doorgaans voordeliger dan een fulltime marketing manager aanwerven. Ontdek even in het rekenvoorbeeld hoeveel u kan besparen door een externe marketingexpert in te schakelen.

Freelance marketeers bieden andere financiële en fiscale voordelen:
- geen verhoogde head count in uw balans, want rechtstreeks in kosten te boeken
- geen risico’s met langetermijncontracten, wel assistentie op afroep wanneer nodig
- geen verborgen personeelskosten zoals extralegale voordelen, commissies of ziekte
- geen bijkomende kosten voor personeelsopleiding, altijd up-to-date expertise ter beschikking

Ontdek zelf de betaalbaarheid en kostenbesparing van freelance marketing bij Marketing Link. Plan een vrijblijvende kennismaking in voor een gratis offerte op maat.

Facturatie bij Marketing Link is eenvoudig : enkel effectief gepresteerde uren worden gefactureerd, tenzij u kiest voor een vast projecttarief.

Ingewikkelde contracten en opeenvolgende voorschotbetalingen worden zo veel mogelijk vermeden. Marketing Link geeft de voorkeur aan een samenwerking gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect.

Voor eenmalige opdrachten factureren we direct na oplevering.  Bij langdurige samenwerkingen wordt maandelijks afgerekend en een  een gedetailleerde activiteitenrapportering voorzien.

Marketing Link hecht veel belang aan persoonlijk contact en open communicatie. Daarom begint elke samenwerking, ongeacht de omvang van het project, met een persoonlijke kennismaking.

Tijdens dat eerste gesprek wordt nagegaan of het klikt, bespreken we uw marketingprojecten en bekijken we hoe Marketing Link hierin van dienst kan zijn. Vooral uw huidige uitdagingen en doelstellingen worden in detail besproken, waardoor het kennismakingsgesprek gemakkelijk 1,5 uur kan duren.

Een intake gesprek is altijd gratis en volledig vrijblijvend. Het aanvragen van een kennismakingsgesprek kost u dus niets en u kan er dus enkel bij winnen.

Een andere vraag ?

Neem gerust even contact op. Geen vraag is te gek en alles is bespreekbaar !

Blijf op de hoogte!
Marketing Link

Ninoofsesteenweg 302
9600 Ronse


Tel: 055/20 83 58
GSM: 0478/50 46 98
Email: francoise@marketinglink.be

BE 0831.680.077

© Marketinglink 2024