• Uitwerkingen
  Strategie & analyse
  Webontwikkeling
  Online marketing
  Marketing Management
 • Jaar
  2023

Biosynergy


BIOSYNERGY is gespecialiseerd in kleinschalige en middelgrote bio-energieprojecten. Daarnaast zijn ze ‘leading example’ in valorisatie van restgronden door het aanplanten van groenbuffers met korteomloophout dat ze enerzijds gebruiken voor de aanvulling van hun eigen biomassa en waarmee ze anderzijds de fauna en flora stimuleren. Tevens zijn ze pionier in de ontwikkeling van warmtenetten op de industriezone Pont West te Ronse waarbij groene warmte wordt opgewekt uit lokale biomassa(rest)stromen zoals bosresidu, houtresten of korteomloophout.

Situering

Het bedrijf heeft een kleine structuur en bevindt zich in een groeifase, maar wegens tijdsgebrek hebben ze moeite om hun marketing up to date te houden. In een tijd waarin groene warmte en energieonafhankelijkheid vanwege de stijgende energieprijzen en de klimaatdoelstellingen bijzonder actuele thema’s zijn, is het van het grootste belang om top of mind van hun doelgroepen te blijven.

Uitdagingen

Leider worden in kleinschalige en middelgrote bio-energie-installaties

Naambekendheid opbouwen als bio-energieleverancier op bais van  biomassa(rest)stromen

De waarde van duurzame biomassa benadrukken

Online aanwezigheid vergroten

Geschikt personeel vinden

Aanpak

Eerst werd gestart met een marketinganalyse om de doelstellingen, de strategie en de positionering van BIOSYNERGy duidelijk te begrijpen. Op basis daarvan werd een gedetailleerd actieplan met kostenraming opgesteld, dat gefaseerd geïmplementeerd wordt.
Wegens gebrek aan tijd-en mankracht, werd de assistentie van Marketing Link ingeroepen voor het uitrollen en het opvolgen van het actieplan.

Resultaat

Website

Biosynergy

Online marketing

‘‘

De dienstverlening van Françoise Marketing Link is waardevol en ontlast een KMO van tijdrovende marketinginspanningen.
 

Thibaut De Veyt

Kan je hulp gebruiken bij je marketinginspanningen

Blijf op de hoogte!
Marketing Link

Ninoofsesteenweg 302
9600 Ronse


Tel: 055/20 83 58
GSM: 0478/50 46 98
Email: francoise@marketinglink.be

BE 0831.680.077

© Marketinglink 2024