• 28 februari 2021
  • Online marketing

Nieuwe website laten maken


Als u niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan, laat u uw nieuwe website best niet door eender wie maken. Pas op voor de valkuilen en laat u adviseren!

U wil een nieuwe website laten maken dus u belt naar…

Het juiste antwoord is niet grafisch bureau, reclamebureau of webbureau! U klopt best alleen bij hen aan als u vooraf exact kan omschrijven wat u van uw nieuwe website verwacht en u uw online marketingstrategie heeft bepaald. Zoniet kan u voor onaangename verrassingen komen te staan.

Kies de juiste partner

Bij heel veel web-, grafische of reclamebureaus is een mooie website bouwen van véle duizenden euro’s hun focus. Een (online) marketingstrategie en marketingplan is niet hun bekommernis. Maar wat ben je met een mooie website die geen verkoop of juiste leads oplevert ? En toch merk ik het dagelijks 😩.

Een klein marketingbureau inschakelen dat een beknopte marketinganalyse uitvoert, een marketingplan opstelt en de begeleiding van het marketingplan coördineert, is een slimme zet. Ontdek hier waarom en wat de voordelen zijn.

Een website maken is teamwork

Er komt veel meer kijken bij een website bouwen dan u zou vermoeden. Onder meer aan volgende zaken moet worden gedacht:

1

Maak een marketingstrategie en een marketing(actiep)plan op. Wat is het exacte doel van uw website ? Wat is uw meerwaarde voor uw (potentiële) klanten ? Wat wil u de bezoekers laten zien ? Dit is een eerste en cruciale stap die vaak over het hoofd gezien wordt.

2

Voorzie een grafisch ontwerp met maatwerk design of op basis van een bestaande template die verder naar uw persoonlijke voorkeuren wordt aangepast.

3

Laat  overtuigende webteksten schrijven die potentiële klanten informeren én aansporen tot conversie. Dit met aandacht voor tekstuele SEO optimalisatie (Search Engine Optimization) of het beter aantrekkelijk maken van de teksten voor zoekmachines zoals Google.

4

Implementeer het design in een cms (content management) systeem. Dit is het programma waarmee u achteraf zelf de website kan beheren en aanpassen zoals teksten invoeren, afbeeldingen toevoegen met eigen fotomateriaal of aangekochte stockfoto’s, video’s toevoegen,…

5

Denk aan de technische SEO optimalisatie waarbij ook technische aspecten zoals laadsnelheid, site maps, meta data velden en dergelijke meer zoekmachinevriendelijk worden gemaakt.

6

Doe aan online marketing via zoekmachine advertising (bv. SEA via Google Adwords, affiliate marketing, …), automatische lead generation, e-mail marketing, linkbuilding,…

7

Maak professionele e-mailadressen  aan (@bedrijfsnaam ipv @hotmail.com), hosting, …

8

Beheer uw website achteraf : voeg regelmatig blogartikels toe, nieuwe foto’s, projecten, referenties, enz…

Ieder zijn vak

U zal maar zelden een webdesigner vinden die van alle markten thuis is. Om de ideale website te creëren, heeft u idealiter volgende specialisten nodig:

  • Marketeer : bepalen marketingstrategie en opstellen marketing(actie)plan
  • Webdesigner: grafisch ontwerp en implementatie (cms en teksten)
  • SEO copywriter: schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten mét meta data (tekstjes die in de zoekresultaten zelf verschijnen)
  • Fotograaf: indien u eigen fotomateriaal in hoge resolutie verkiest boven aangekochte stockafbeeldingen
  • IT’er of technisch onderlegde medewerker: e-mailadressen aanmaken, koppelingen met softwarepakketten, hosting bij externe provider, aankoop domains,…
  • Online marketing specialist: opzetten en beheren van Google Adwords campagnes, e-marketing, linkbuilding en andere internet marketing campagnes

U wil een website laten maken, wie gaat dit coördineren ?

U kan natuurlijk alles zelf doen of Marketing Link inschakelen om een marketingplan op te stellen, partners te briefen, offertes te vergelijken, het totale kostenplaatje te berekenen en deadlines te respecteren.
Dit kan u heel wat kosten en kopzorgen besparen!

Blijf op de hoogte!
Marketing Link

Ninoofsesteenweg 302
9600 Ronse


Tel: 055/20 83 58
GSM: 0478/50 46 98
Email: francoise@marketinglink.be

BE 0831.680.077

© Marketinglink 2024